Katholikentag: als men een reis maakt...
25 mei 2016
Katholikentag: materialistisch en idealistisch
31 mei 2016

Natuurlijk wilde ik snel verslag uitbrengen van Katholikentag, dagelijks! En dan? Ik kwam niet op internet, althans niet echt. En omdat ik zoveel te doen had in Leipzig dat ik niet te veel tijd wilde besteden aan de techniek en het zoeken naar de juiste plek om te bloggen, zijn de foto's en verslagen nu pas beschikbaar - beetje bij beetje.

Eerste indruk: het was een kleine Katholikentag, 40.000 deelnemers lees ik achteraf. Zeker: sommige evenementen waren ook overvol, maar vaak waren er lege stoelen en was de drukte in de stad draaglijk. Over het algemeen vond ik het gezellig. Veel van de evenementen vonden plaats in het centrum van de stad, je kon bijna alles te voet of in zeer korte tijd bereiken. We kwamen heel wat bekenden tegen, het had iets heel vertrouwds. En tegelijkertijd was een van de grote thema's onze relatie met mensen die tevreden zijn zonder religie - onze kleine Katholikentag-familie was te gast in een vreemde wereld.

Maar daarover later meer.

Plaats een reactie

%d Bloggers vinden het leuk: