Zuster bereidt zich voor op Advent
30 november 2017
Dominicaanse Advent 2
2 december 2017

Het eerste deurtje van de adventskalender gaat vandaag ook open op onze blog - ook al begint de advent eigenlijk pas zondag. 24 citaten van Dominicaanse broeders begeleiden ons tot Kerstmis. We beginnen met een van de groten: Thomas van Aquino.

"God heeft ons twee heilige geschriften gegeven: het Boek der Schepping en de Bijbel. Het eerste van deze twee geschriften bevat evenveel uitstekende uitspraken als er schepsels zijn. Want de wezens leren de waarheid zonder onwaarheid. Daarom ben ik het eens met Aristoteles, die eens werd gevraagd van wie hij zoveel had geleerd. 'Van de dingen,' antwoordde hij, 'want de dingen liegen niet.'"

Thomas van Aquino, Sermo in 2a dominica Adventus

geciteerd uit H.C.Zander, "Domheid is zonde".

Plaats een reactie

%d Bloggers vinden het leuk: