Dag 13: De machtige
20 maart 2019
Dag 15: Waarom sla je hem niet dood?
22 maart 2019

Soms loopt iemand tegen zijn ongeluk aan, en als hij het eindelijk beseft, zegt hij nog verwijtend: "Had je me niet kunnen waarschuwen?" In het evangelie van vandaag (Lc 16,19-31) is het net zo: de arme Lazarus gaat naar de hemel, de goddeloze rijke man naar de hel. Daar zit hij en bekeert zich van zijn leven - te laat. Nu wil hij tenminste zijn familie waarschuwen zodat ze op tijd zullen veranderen. En Jezus zegt (of liever laat hij de wijze Abraham zeggen in het verhaal):

Als ze niet naar Mozes en de profeten luisteren,
ze zullen niet worden overtuigd
wanneer iemand opstaat uit de dood.
Lk 16, 31

Duidelijk geval: we weten eigenlijk precies hoe we moeten leven. We hebben niet altijd meer openbaringen en tekenen nodig. Alles is al gezegd. We moeten het gewoon doen.

Plaats een reactie

%d Bloggers vinden het leuk: