4e zondag in de vastentijd: Verheugt u!
31 maart 2019
Dag 24: Depressie
2 april 2019

"Het kan geen kwaad" - dat is wat je soms denkt als je een of ander middel probeert waar je niet echt in gelooft, maar dat ook geen kwaad kan. Puur plantaardig, homeopathisch of zo... In het evangelie van vandaag komt een man die eigenlijk niet tot Jezus' volgelingen behoort, een ambtenaar uit Kafarnaüm. Zijn zoon is stervende, en elk middel is goed, zelfs het vreemde wondermiddel - het kan geen kwaad.

Nu zou Jezus kunnen zeggen dat hij zijn wonderbaarlijke genezingen bewaart voor de gelovigen. "Je geloof heeft je geholpen" zegt hij zo vaak. Daar gaat het om, vertrouwen in Jezus en geloof in Gods kracht. Maar hier is het anders. Jezus geneest de zieke zoon met een woord, de ambtenaar gaat naar huis, vindt hem gezond, en zijn dienaren melden hem dat hij gezond werd op het uur waarop Jezus dit woord uitsprak. (vgl. Joh. 4, 43-54) Daarop wordt de man een gelovige.

Ik vind het fijn dat God ons soms ook voor is. Eigenlijk zou het anders moeten zijn, maar als we ons tot hem wenden zonder zelfs maar de ware dimensie van zijn macht te vermoeden, is hij niet kleinzielig. Godzijdank.

Plaats een reactie

%d Bloggers vinden het leuk: