AfD-speak
28 februari 2021
Oldschool of geoptimaliseerd?
8 juli 2021
Regenboog verband

Regenboogverband en knieval

Ik keek echt uit naar de ronde van 16 tegen Engeland. We hebben zelfs onze snack uitgesteld zodat we de wedstrijd vanaf het begin konden bekijken! Niemand van ons is expert, maar het Europees kampioenschap wekt voetbalenthousiasme en patriottisme bij velen van ons zusters!

Toen las ik echter dat "La Mannschaft" naast de regenboogarmband van de teamcaptain nog een ander statement wil maken, dit keer tegen racisme: Samen met de Engelsen willen ze knielen voor het begin van de wedstrijd.

Hoe terecht ik beide zorgen ook vind - nu houdt het op bij mij!

Politieke verklaringen zijn verboden op de Olympische Spelen, en ik denk dat dat volkomen terecht is. In 1936 hadden we in Duitsland een slechte ervaring met de vermenging van sport en politiek. En nu moet het anders zijn met voetbal? Opwindend genoeg wordt deze kwestie nu besproken alsof het een recht van sporters is om zich op deze manier politiek te uiten. Natuurlijk hebben ze het recht op vrijheid van meningsuiting - als particulieren. Of dit ook het recht omvat om deze mening te tonen op een moment dat zij voor een betalend publiek staan, is naar mijn mening zeer twijfelachtig.

Maar als onze jongens echt hun mening willen uitdragen, vind ik dat prima. Zoals ik al zei, deel ik hun mening dat we moeten opstaan tegen homofobie en racisme. Mijn suggestie zou echter zijn dat ze in plaats van te knielen sommige van hun sponsors weglaten en de vrijgekomen ruimte op hun truien gebruiken om er iets op te schrijven, bijvoorbeeld "Respect" of "Tolerantie" of zoiets. Natuurlijk zou dat hen iets kosten, maar ik denk dat DAT een sterk teken zou zijn.

Plaats een reactie

%d Bloggers vinden het leuk: