Regenboog verband
Regenboogverband en knieval
29 juni 2021
Vallende sterren en andere wensvervullers
14 augustus 2021

Ik word oud. Dus, niet vanwege het witte haar of de knieën, rug of wat dan ook. De schouder is ook weer beter - bedankt voor het vragen! Nee, het is in orde, eigenlijk. Ik bedoel iets anders: ik word oldschool! Normaal gesproken kan ik me nog aardig redden, ik weet wat er aan de hand is. Tenminste de dingen die ik moet weten. Natuurlijk zijn er veel nieuwe dingen die ik niet meer snap, maar ik hoef niet alles te begrijpen. Als ik echt iets moet en wil weten, vraag ik het.

Daarom heb ik nu een jonge vrouw gevraagd of ze ons kan helpen met onze homepage. Ze is geweldig, heeft een heel ander perspectief. En ze weet veel over dingen waar ik vroeger alleen de naam van kende, zoals SEO optimalisatie. Dat is ongelooflijk belangrijk! Het gaat erom hoe goed Google mijn tekst vindt en hoe hoog hij in de zoekresultaten verschijnt. Dat begrijp ik zelfs en ik ben blij dat ik bij dit soort dingen betrokken ben. Maar eerlijk? Ik begrijp het niet echt goed!

Waarom scoort Google mij bijvoorbeeld hoger als mijn tekst minstens 300 woorden bevat? Het kan zijn dat de tekst met 297 woorden zijn optimale spanningsboog heeft voltooid! Of?

Of waarom vindt Google me beter als ik mijn trefwoord minstens twee keer in de tekst herhaal, één keer in de eerste alinea? Ik dacht dat daar een zoekmachine voor was, om een woord te vinden zelfs als het maar één keer voorkomt in een tekst!

En waarom zou ik dit sleutelwoord niet eerder in andere teksten hebben verklaard? Ik blog al 11 jaar, in woorden elf!(Klik hier voor mijn allereerste tekst) Gelukkig ben ik nog maar net begonnen met zelfoptimalisatie. Ik ken niet eens zoveel sleutelwoorden...

Zo, nu is de tekst lang genoeg, er ontbreekt alleen nog een interne link. Om wat voor reden dan ook wil Google dat!!! Hoe dan ook, het brengt me bij een artikel waarin ik niet zo oldschool klink. Misschien kom ik ooit tot zelfgeoptimaliseerd schrijven zus.

Plaats een reactie

%d Bloggers vinden het leuk: