Hearsay
Hearsay
17 april 2022
Corpus Christi
16 juni 2022

Het motto van de Katholikentag is "Het leven delen" - maar veel mensen ervaren de kerk tegenwoordig als dood in plaats van levend. Dit bracht ons op het idee om onze stand op de Church Mile (7-OS-33) in zwart in te lijsten als een overlijdensbericht. Zo'n 800 jaar na de dood van Sint Dominicus zou het een goed idee zijn om alles gewoon te begraven: de orde, de kerk, het geloof...

Maar stop! We begraven ons geloof niet zo snel! Ja, het kan zijn dat sommige dingen in de Kerk en de Orde oud, stoffig en zelfs dood zijn. Maar ons geloof is levend. Het hangt niet af van riten en tradities. De uiterlijke vorm is slechts een uitdrukking van onze overtuigingen. De inhoud van ons geloof hangt echter af van Jezus Christus en zijn bevrijdende boodschap van Gods barmhartige liefde. God houdt evenveel van alle mensen en wil ons de volheid van het leven geven. Dat geldt ook wanneer het leven niet recht gaat, maar wanneer schuld en mislukking ertussen komen: God geeft ons een nieuwe kans.

Deze boodschap is altijd nieuw en actueel. Het geeft ons nieuw leven en nieuwe hoop. Geen instelling kan zo dood zijn dat ze dit evangelie, dit goede nieuws, onderdrukt. Nee: ons geloof leeft, en daarom verzamelen we nu foto's van levend geloof bij onze stand. Op Facebook en Instagram kun je volgen hoe ons "overlijdensbericht" deze dagen verandert.

En als u zelf in Stuttgart bent, neem dan een foto van het levende geloof en stuur die naar ons op freunde@dominikaner.de - wij zullen hem afdrukken en bij onze rouwadvertentie voegen. Kom naar onze stand en bekijk uw foto, of praat gewoon met ons. We kijken ernaar uit u te zien!

Plaats een reactie

%d Bloggers vinden het leuk: