Je kunt de kerk verlaten, maar het is eerst een gemeenschap van gebed...
Waarom ik het liefst de kerk zou verlaten....
22 december 2022
Op een nieuwe!
2 januari 2023

Kerstavond

Kerstmis in de kapel van het kinderdorp

 

Zolang ik me kan herinneren, begint kerstavond voor mij met de kerstmis in de kapel van het kinderdorp in Schwalmtal. Mijn vader is opgegroeid in het kinderdorp en dus was het voor ons duidelijk dat we op kerstavond de mis in het kinderdorp zouden bijwonen.

Na de mis ontmoetten de mensen elkaar buiten de kapel en wensten elkaar "Vrolijk Kerstfeest". Steeds weer was ik verbaasd hoeveel bekende gezichten men hier zag. Niet alleen mijn vaders moeder, een non van de Zusters Dominicanessen van Bethanië, was er. Ik ontmoette ook veel andere oud-studenten en ontdekte zelfs de helft van mijn oude klasgenoten onder de bezoekers. Want de kerstmis in het Bethanien Kinderdorp was gewoon bijzonder mooi en trok het hele dorp. Mensen stonden tot aan de deuren en je had geen jas nodig in de overvolle kapel.

Corona & Kerstavond

Helaas ben ik sinds de pandemie in Corona niet meer op kerstavond naar de kapel van het kinderdorp geweest. Dergelijke overvolle kamers zijn sinds de Coronapandemie niet meer mogelijk en het kinderdorp Bethanien had de ruimte al nodig voor de 140 kinderen en jongeren die er wonen. Maar sinds dit jaar mogen alumni die Kerstmis vieren in de kinderdorpfamilies en woongroepen eindelijk weer de Kerstmis bijwonen. Dit lijkt me een stap naar de normaliteit en ik hoop dat het over een paar jaar ook mogelijk zal zijn om naar de kerstmis in het kinderdorp te gaan, andere alumni te ontmoeten, mijn oma een fijne kerstknuffel te geven en de helft van mijn vroegere klasgenoten weer te ontmoeten. 

Plaats een reactie

%d Bloggers vinden het leuk: